Hívás:

+36 30 968 8694

Cart

Adelle Davis Liposzómás Kurkuma, 200 ml

7200 Ft

A kurkuma hozzájárul:

 • a szervezetben található gyulladások leküzdéséhez,
 • az agy funkcióinak javításához és az agybetegségek csökkentéséhez,
 • a kolleszterin szint csökkentéséhez,
 • a szívbetegségek kialakulásának kockázatának csökkentéséhez,
 • a depresszió csökkentéséhez,
 • az immunrendszer erősítéséhez,
 • bőr egészségéhez.

A termék 20 napi adagot tartalmaz, ami 2×1 teáskanál (2×5 ml)

Mi az a liposzómás vitamin? Olvassa el itt.

100%vegán    100%gluténmentes      100%GMO-mentes

976 készleten

Ossza meg ezt a terméket

Leírás

Jó tanács a termék használatával kapcsolatban!

 • A terméket használat előtt jól rázza fel!
 • Ez egy „élelmiszer”, ne hagyja tűző napon!
 • Az ízét meg lehet szokni. Különben fogyassza hűs italba, vagy joghurtba keverve.
 • Amikor kiméri a teáskanál adagot, azt inkább evőkanálba mérje ki. (onnan nehezebben ömlik ki. 🙂 )
 • A minőségét a terméken található gyártási időponttól 1 évig megőrzi. Felnyitás után hűtőszekrényben kell tárolni és 30 napon belül fel kell használni.

Tápérték jelölés

 Felnőttek számára javasolt napi bevitel % NRV*
Napi adag tartalma: Kurkuma  300 mg  –

* az átlagos felnőtt napi tápértéke

A liposzómás kurkumáról bővebben:

Márka : Adelle Davis
Minőségét megőrzi : 12 hónap
Típus: folyékony liposzómás (95% felszívódás)
Tartalom: 200 ml, 20 napi adag
Gyártva: Szlovákia, EU
Összetevők:: Curcuma Longa kivonat, MCT olaj, genetikailag nem módosított napraforgó lecitin, kálium-szorbát, savasság szabályozó (citromsav), tiszta víz
Adagolás: 5 ml 2 x naponta (2 x 1 teáskanál), felhasználaás előtt rázza fel
Vegánok részére alkalmas: igen
Genetikailag módosított anyagok nélkül: igen
Gluténmentes: igen

Kurkumín része az ayurvédynek (a legrégebbi koherens orvosi rendszer az egészséges életmód elveiről). A kurkuma nővényből termelik. A gyökeréből állítják elö a kari-ként ismert fűszerkeverék részét, ami az ételt sárgára festi. A természetes kurkuma nagyobb mennyiségben megemészteni nagyon nehét a szervezet számára. Százalékos felszívódás egyénenként változó de lehet akár csak kevéske 3%-a ennek az anyagnak. Ezért készítettük el önöknek liposzómás[1] formában.

A lejjebb megadott tulajdonságok mellett a kurkuma legfontosabb pozitívuma a gyulladásgátló hatása. A vizsgálati eredmények, ahol a 172 embernek kurkumát adtak be összehasonlítva azokkal (170 ember), akik csak úgy vélték, hogy kurkumát kaptak (placebo) azt mutatták, hogy jelentősen csökkentette azoknak az anyagoknak a mennyiségét, amik a gyulladást kísérik, azaz csökkent gyulladás. A gyulladáscsökkentő hatásokkal kapcsolatban segíthet a gyulladás által okozott ízületi fájdalom enyhítésében is.

Ezenkívül javítja a szervezet antioxidáns[2] tulajdonságait. 

[1] liposzómás: Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy a vitamin vagy az ásványi anyag maga, be van csomagolva egy apró buborékba. Ezt liposzómá-nak nevezik. Onnan ered a név „liposzómás“. Ezek  a buborékok különleges eljárási móddal vannak előállítva lecitinből, ami egy természetes anyag, és nagyon hasonlít a sejt falának felépítéséhez. Ezek a mini buborékok a vitamint vagy ásványi anyagot védi, és “könnyen megérti” magát a bél falainak sejtjeivel. Ilyen módon könnyen áthatol a bél falán és belekerül a véráramba. A vér, aztán a liposzómákat a sejtekhez viszi. A sejtek is könnyen elfogadják a liposzómákat, ezáltal a vitamin vagy ásványi anyag több mint 90%-a bejut a sejtbe.

Ezen kívül, ez a folyamat kíméli a gyomrot is!

[2] antioxidáns: az az anyag, amely korlátozza, vagy csökkenti a szabad gyökök mennyiségét. A szabad gyökök, azok parányi káros anyagok. Azzal, hogy szabadok, valamivel kötődni szeretnének valamivel. Ezért támadnak a sejtekre és károsítják őket. A tönkrement sejtek ezután a környezetükbe ömlenek, és mivel vannak bennük olyan anyagok is, amelyek bomlást okoznak, így a környező sejteket is károsítják. Így kezdődik a gyulladásos procesz. A szabad gyökök így képesek megkárosítani és kiiktatni a test fontos részeit is. A szabad gyökök főleg a rossz élatvitellel (nem megfelelő étkezés, kevés mozgás, dohányzás…) vagy a kémiai stresszel jönnek létre (szennyezett levegő, sugárzás stb).

A kurkuma hozzájárul:

 • a szervezetben található gyulladások leküzdéséhez,
 • az agy funkcióinak javításához és az agybetegségek csökkentéséhez,
 • a kolleszterin szint csökkentéséhez,
 • a szívbetegségek kialakulásának kockázatának csökkentéséhez,
 • a depresszió csökkentéséhez,
 • az immunrendszer erősítéséhez,
 • bőr egészségéhez.

A fenti tulajdonságokat számos tudományos tanulmány erősítette meg. Többek között azt találtuk, hogy a piperin nagyon segít a kurkumin por formájának felszívódásában. A másik megoldás a kurkuma zsírban való oldhatóságának felhasználása és így hatékony szervezetbejuttatása. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően képesek voltunk a a liposzómás kurkuma kialakítására és magas hatékonyságot elérni a felszívódásban.

A szokásos formáktól eltérően, a liposzómális vitamin felszívódása akár hatszorosa is lehet.

Összehasonlításképpen – a következő alapvető típusokat ismerjük:

kapszula, tabletta, por alakban   felszívódási képesség 20% ​​-ig
C-vitamin, közvetlenül vénába injektálva felszívódási képesség 70% ​​-ig
liposzómás forma felszívódási képesség 90% ​​-ig

Tárolás

Tárolja száraz, sötét és hűvös helyen. A felnyitás után 30 napon belül fel kell használni, és hűtőszekrényben kell tárolni.

Figyelmeztetés

3 év alatti gyermekek számára nem alkalmas. Kis gyermekektől elzárva tartandó. Az előírt napi adagot nem szabad túllépni. Az étrend-kiegészítő nem használható változatos étrend helyettesítésére.

Allergén nyilatkozat:

Ez a termék nem tartalmaz szójaszármazékokat vagy más fő allergéneket: tejet, tojást, halat, osztrigákat, dióféléket, magvakat és földimogyorót. Nem tartalmaz glutént.

Nyilatkozat: Az Adelle Davis s.r.o. alkalmazottai vagy munkatársai nem képviselik a fenti információk egyikét sem, sem kezelési útmutatóként, sem pedig mentális vagy fizikai állapot kezelésére vonatkozó ajánlásként. A fogyasztó saját maga felelősségére dönt a termék használatáról, és ha szükséges, konzultál az orvosával vagy gyógyszerészével a használatáról.

További információk

Tömeg 0.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Adelle Davis Liposzómás Kurkuma, 200 ml” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük